Bo Andersson, a Lada márka vezetője nemrég ismertette a cég terveit, ami szerint jó egy múlva igazi modelloffenzívát indítanak: 2018-ig bezárólag 7 teljesen új modellt prezentálnak, és addigra megújul a jelenlegi 6 autós választék is.

Ezen a sajtótájékoztatón sikerült lefényképezni a 2015 második felétől gyártásba kerülő – várhatóan a jövő évi Moszkvai Autószalonon leplezik majd le – Vesta nevű kompakt lépcsős hátú autó rajzát. Ez az első olyan Lada-fejlesztés, ami már Renault technikát használ, és ennek alapján 2016 elején prezentálnak egy ötajtós kompaktot is. Kombi nem lesz, de a jelenlegi Largus (első generációs Logan MCV) 2016 elején frissül.

Igazán nagy újdonság szó szoros értelmében a 2017 második felében érkező középkategóriás limuzin lesz, amelynek lesz egy öszvérautó társa is. Ennél hamarabb, 2016 elején mutatkozik be az oroszok kis kategóriás szabadidő-autója, amely akár összkerékhajtással is elérhető lesz majd, és ezzel egy időben jön egy kompakt egyterű is. Arról nincs szó, hogy a Lada márkát bevezetnék az Uniós piacokra, ahol most is van forgalmazó, ott marad a márka, az egyéb piacokon pedig egyes típusok Dacia márka alatt jelenhetnek majd meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!