A június 8-12 között megrendezésre kerülő Salone Auto Torino – Parco Valentino 2016 nevű összejövetelen debütál a Mazzanti Automobili legújabb alkotása, az Evantra Millecavalli, amely per pillanat a legerősebb sorozatgyártású olasz autó. Túlságosan sokat azért nem mutatják a prototípust, minden nap délelőtt 10-12 óra között lesz csak látható az újdonság.

A nagy újdonság a 7,2 literes lökettérfogatú biturbó V8-as, amelynek 1000 LE és több, mint 1200 Nm a teljesítménye. Ezt az erőt egy kifejezetten ehhez a motorhoz készített hatfokozatú, szekvenciális váltó közvetítésével juttatják el a hátsó kerekekre.

Megfelelő sofőr esetén a mindössze 1300 kg saját tömegű szuperautó 2,7 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet (érdekes módon a 0-96 km/h sprintidőnek is 2,7 másodpercet ír a sajtóközlemény…), a végsebesség meghaladja a 400 km/h-t. A megállásról kifejezetten ehhez az autóhoz fejlesztett karbon-kerámia fékek gondoskodnak, a 300-0 km/h mindössze 7 másodperc alatt bekövetkezik. A Mazzanti Evantra Millecavalli egyelőre prototípus, a manufaktúra többi autójához hasonlóan ezt is egyedi megrendelésre készítik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!