Dél-Koreában bemutatkozott a Ssangyong Korando Turismo, mifelénk korábban Rodius néven forgalmazott nagy méretű öszvérautó csúcsváltozata, amely luxusautókat megszégyenítő belső kialakítással rendelkezik.

A Chateau, azaz Kastély névre hallgató felszereltség kívülről is könnyen felismerhető, hiszen hatalmas tetőboxot kapott, amely jelen esetben nem a csomag-, hanem a fejteret növeli. Az óriási belmagasság biztosítása mellett arra is jó ez a púp, hogy helyet kapjon egy 22 colos képátlójú monitor, ami a fedélzeti szórakoztató rendszer központja.

Van még JVC-től származó DVD-lejátszó a fedélzeten, a térhangzásról 10 hangszórós, mélynyomós JBL hifi gondoskodik, de például aki internetezni szeretne a fedélzeten, annak saját készülékét kell használnia. Annyiban is különleges még a Chateau csúcsváltozat, hogy amíg a normál Korando Turismo karosszériájában négy sorban (!) 11 ülőhely (!) van, addig a Chateau az európai belsőt kapja, ami három üléssorban 8 helyet jelent. Persze az extra tér mellett rengeteg bőr és alcantara dobja fel ezt, nem is beszélve például az autóba épített darabokhoz képest méretes hűtőszekrényt.

Meglepő módon egyébként csak a kis, 2,0 literes turbódízellel adják a Chateau kivitelt, a 155 lóerős erőforráshoz az 5 fokozatú, automatikus váltót párosítják, a 3,2 literes, benzines V6-os nem rendelhető. Ennek ellenére egészen biztos, hogy nem jut majd el Európába a különleges típusváltozat, nálunk egyszerű, emelt hasmagasságú, összkerékhajtású személyszállítóként lesz csak elérhető a Ssangyong Korando Turismo.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!