A Navigant nevű tanácsadócég a robotautó-fejlesztéssel foglalkozó 18 vállalkozás helyzetét vizsgálta meg legújabb jelentésében, és arra a következtetésre jutott, hogy egyelőre a hagyományos autógyártók állnak nyerésre. Tíz szempont alapján vizsgálták meg a vetélytársakat, amely alapján a Ford vezet, második helyen a General Motors áll, majd a Renault-Nissan szövetség következik, a vezetők kategóriájába még a Daimler konszern fért be. Az első technológiai cég a Google leányvállalata, a Waymo a hetedik tudott lenni.

A technológiai cégek sokszor radikálisan változtatnak elképzeléseiken, például az Aplle teljesen saját autót autót akart készíteni, majd rájött, hogy partnerre lesz szüksége, jelenleg épp befagyasztotta ezt a projektjét, de például a Google is alaposan átszervezte a robotautókkal foglalkozó cégét. Ezzel szemben az autógyártók egy célt követve dolgoznak már évek óta, és jellemzően gyorsabban reagálnak, ha arról van szó, hogy fel kell vásárolni valami startup vállalkozást, aminek köszönhetően mára beelőzték a technológiai cégeket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!