Még 2010-ben mutatta be Aria nevű nagy méretű egyterűjét a Tata, amelynél már nagyon érik egy alapos modellfrissítés. E munka keretében készítették el az emelt hasmagasságú és fekete alsó védőburkolattal ellátott Hexa nevű szabadidő-autót.

A hajtáslánchoz nem nyúlnak, az önhordó karosszériás egyterűhöz eddig is elérhető volt az alvázas terepjárókhoz is kínált kapcsolható összkerékhajtás, ezt kapja a tanulmány is. Ami egyébként egy nemsokára megvásárolható lesz, hiszen azt is mondja a sajtóanyag, hogy a 6 fokozatú, kézi kapcsolású mellett 6 fokozatú automatikus váltóval is kérhető a típus – egy ilyen kijelentésnek egyedi tanulmány esetén nincs semmi értelme.

A motortérben egyébként az indiaiak saját fejlesztésű 2,2 literes turbódízelének legújabb, immár az Euro 6-ot is teljesítő változata dolgozik. A teljesítmény 150-ről 156 lóerőre nőtt, a maximális nyomaték 320 Nm-ről 400 Nm-re emelkedett. Az utastérben megtartották az egyterű variálhatóságát, amit bőr kárpittal és nagy tudású hifivel fokoztak, és nem hiányzik a hangulatvilágítás sem a fedélzetről. Azt azonban nem tudjuk, mikortól lesz megvásárolható a Tata Hexa, és hogy az elérhető lesz-e egyáltalán Európában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!