Noha már az utódon is javában dolgoznak az Opel mérnökei, úgy tűnik, a Corsa kisautó még kap egy utolsó modellfrissítést. Nagy meglepetés helyett az Adam prémium-minin megismert orrot kapja meg az autó.

Ez egy viszonylag egyszerű szépészeti beavatkozás lesz, még a műszerfal átvételével is, hiszen a két autó közös alapra épül (és készül közös gyártósoron például Eisenachban), a műszerfalat épp csak be kell csavarozni a régi helyére. Ezzel a lépéssel a Corsához is elérhetőek lesz a több mint húszezerféle kombinációban előállítható belső tér.

Komolyabban átalakul az orr, bár ott is csak a műanyag lökhárítóhoz nyúlnak hozzá. Megkapja a mélyen lévő hűtőrácsot és a karakteresnek mondható erős vízszintes osztást a Corsa orra is. A hírek szerint még egy új motor is jön majd a megújulással egy időben, az 1,7 literes dízel teljesítményét 150 lóerőre növelve egy dízelmotoros GSi is megjelenik a kínálatban. Valószínűleg inkább Frankfurtban, mint Genfben mutatkozik majd be a felfrissített Opel Corsa.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért