Még 2020 augusztusában jelentette be a Jaguar, hogy az E-Type sportkocsi hatvanadik születésnapjára hat pár autót újít fel, nem sokkal később az F-Type limitált szériát is bejelentették. Most pedig, a március 15-i évfordulóra elkészültek az első ünnepi E-Type-ok, és ezzel egy időben bejelentették a limitált szériás órákat és whiskyt is.

Amíg az autókból csak tucatnyi példányt készítenek, a Bremont összesen 120 órát készít, hatvan-hatvan szürke és zöld Watch and Rally Timer Box Set-et, egyenként 12 995 fontért, míg a Glenturret E-type 60th Anniversary Single Malt Scotch Whisky-ből 265 palackot állítanak elő – ezzel a számmal az első autók lóerőszámára utalnak –, és 1500 font/darab áron lehet hozzájutni. A Bremont szett vásárlóinak exkluzív élményprogramot is kínálnak, amely során E-Typeokkal elhajtanak majd a Jaguar Classic székhelyére.

De visszatérve a születésnapos autókra, az E-Type 60 Collection két darab autót tartalmaz, az E-Type 60 Edition kupé Opalescent Gunmetal Grey fényezést kap fekete bőr belsővel, az E-Type 60 Edition roadster Drop Everything Green fényezését Suede Green színű bőrbelsővel kombinálják, és természetesen mindkettő egyedi, 1961-re utaló jegyeket kap. Egyedi logót készítettek, ami a motorháztetőre, a tanksapkára, a műszerfali óra számlapjára tesznek fel.

Az ülések közötti konzolt a King Nerd művésznéven alkotó Johnny Dowell készíti, és azt az utazást lehet felfedezni rajta, amelyet anno Bob Berry PR-es és Norman Dewis tesztpilóta tett meg az autókkal Conventry és Genf között, a roadster vászontetejére egyedi logót hímeznek.

Műszaki változások is vannak a Jaguar E-Type 60 Collection autóknál, a teljes körű felújítás során alumínium hűtő beépítésével javítják a 3,8 literes soros hathengeres hőháztartását, elektronikus gyújtást építenek be, rozsdamentes acélból készítik a teljes kipufogórendszert, rövidebb áttételezést kap az ötfokozatú, kézi kapcsolású váltó. A műszerfalra a Jaguar Classic Infotainment System fejegység kerül navigációval és bluetooth kapcsolódási lehetőséggel. Az E-Type születésnapi csomagot egy 2022 nyarára időzített, Coventry-Genf közötti túra teszi majd teljessé.