Fotó: Nagy Gábor

A tizenhatodik alkalommal megrendezett szakmai esemény szervezői köre a teljes Kárpát-medencét lefedi: a neves hazai egyetemek mellett Nyitráról, Kolozsvárról és Szabadkáról is érkeztek hallgatók Győrbe, hogy megmérettessék magukat az ország egyik legnagyobb hallgatói mérnökversenyén.

A vasárnap délután 6-ig tartó autós dzsemborit követően már a konferenciáé volt a főszerep, amelynek koncepciója a kezdetekhez képest alig változott. Különböző intézményekből érkező hallgatók feladata az volt, hogy vegyes csapatokat alkotva megoldjanak egy vállalati partner által kínált valós ipari feladatot. Lényegében egy nagyon gyors lefutású projektet kellett megoldaniuk a probléma elemzésétől a megoldás prezentálásáig. A hallgatókat csapatvezetők és céges mentorok segítették a munkában.

Idén – tavalyhoz hasonlóan – nyolc vállalat csatlakozott szponzorként az eseményhez, melyre idén tizenegy, magyarországi illetve határon túli egyetemről vártak hallgatókat. A bemelegítő vasárnapi napot követően hétfőn kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol a meghívott vállalatok képviselői ismertetik a feladatokat a csapatokkal, majd megkezdődik a munka. A konferencia végül szerdán, a prezentációk utáni záróeseménnyel fejeződik be.