Hiába gyors autó a Ferrari, ha nagyon nem tud mit kezdeni a német autópályákkal. Most ráadásul nem is azzal volt  baj hogy a korlátozás nélküli részen száguldott a tulaj, egy autópálya-csomópontnál nem sikerül bevenni a kanyart.

A 61 éves sofőr május 12-én, este 8 óra körül próbált az A8-as autópályáról áttérni az A 995-ösre a München-Süd csomópontban, azonban a kanyarban elveszítette uralmát a gép fölött, amely megpördült, és farral hátrafelé esett le az útról. A növényzeten áttörve egy árokban landolt az autó, amely menthetetlenül károsodott.

A gyorsan kiérkező mentőegységeknek nem volt könnyű dolga, a tűzoltók két órán keresztül csak a bozótot irtották, hogy az autódaru odaférjen a roncshoz. A 61 éves sofőr karcolás nélkül megúszta  kalandot, az autó értéke a baleset előtt 300 000 euró volt, azaz 87,5 millió forint. Amúgy a próbák során azt írták a 620 lóerős Ferrari 599 GTO-ról a tesztelők, hogy az nagyon nehezen uralható. Igazuk van.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!