Karosszéria helyett mindössze saját ruházatának védelmére számíthat az időjárással szemben az a valaki, aki a Hyundai E4U elnevezésű személyes mobilitási eszközzel közlekedik.

A 2013-as Szöuli Autókiállításon bemutatott E4U a Hyundai Motor Group kutatás-fejlesztési részlege belső pályázatának egyik díjnyertes projektje. A jövőbeli mobilitásra vonatkozó új ötleteknek teret adó „2012-es IDEA Fesztiválon” szabadon részt vehet a Hyundai összes mérnöke, hogy közlekedési témájú elképzeléseiket felvezessék és bemutassák a többieknek.

A győztes pályamű egy alaphelyzetben 1,08 méter hosszú tojás, amely haladás közben azért kicsivel több teret igényel, hiszen támasztókerekei is vannak. Persze túl nagy tempóra nem kell számítani, a 0,68 lóerős elektromotor által hajtott, üresen mindössze 80 kg tömegű E4U csúcssebessége 30 km/óra – a biztonság kedvéért a nehéz technika (hajtómotor, akkumulátor) a tojás alsó részében helyezkedik el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!