A Hartbergben élő 53 éves Reinhold Pratl épp azon volt, hogy Volkswagen kisbuszát megtankolja. Beült az autóba, majd a mintegy 20 kilométerre, Oberwartban lévő benzinkútra hajtott, ahol először a mosón hajtott át.

Amikor kiszállt, hogy a kútoszlopnál megtankolja autóját, akkor észlelte a nyivákolást és az első lökhárítón keresztül kikandikáló macskalábat. A Murli névre hallgató házikedvenc olyan sikeresen bemászott az első lökhárítóba, hogy nem tudott onnan kimászni, de még a tulajdonosa se tudta annyira szétfeszíteni a rácsot, hogy a macska kiférjen.

Murli szenvedései tehát nem értek véget, hiszen a közeli ÖAMTC szervizhez hajtott Pratl úr, ahol aztán a szerelők segítségével sikerült kiszabadítani a cicát szorult helyzetéből. Rejtély, hogyan jutott be a hűtőrács mögé a macska, amely sértetlenül – igaz, kissé átázva – élte át a kalandot, de a jelenlévők elmondása szerint a kiszabadulását követően eléggé morcos volt. Már csak nyolc élete van hátra Murlinak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!