Az új Škoda Octavia világpremierje kapcsán már írtunk róla, hogy milyen feszes ütemterv szerint érkeznek a közeljövőben a teljesen új, vagy épp megújult Škodák. Az akkori listát a következő pontokkal kell korrigálni:
1.) az Octavia RS benzines változatának teljesítménye 220 lóerő lesz, az utolsó pillanatban fogták vissza az eredetileg 240-250 lóerősre belőtt 2,0 literes turbómotort.
2.) a Škoda Rapid ötajtós változata, a jelenleg Spaceback munkanéven futó autó nem váltja a Fabiát, a kisautó 2014 elején kap utódot.

De most nem ezekről van szó, hanem itt vannak az első képek Csehországból a megújult Superb csúcsmodellről (korábban már lebukott az autó). Ez alkalommal az első lökhárítóját sikerült csupaszon lefényképezni, de már futnak az első prototípusok a gyár környékén.

Jól látszik, hogy a legjelentősebb változás az első fényszórónál lesz, amelynek szélére LED-es nappali menetfény kerül. Hátul is LED-es lesz a lámpa, amelyen belül már hármas C-D motívumot látunk majd (a kisautók szimpla, az Octavia dupla csíkot kap). Műszakilag az összes erőforrást lecserélik, megkapja az új fejlesztésű benzines- és dízelmotorokat a csehek csúcsmodellje, a 3,6 literes V6-ost várhatóan törlik a kínálatból, talán egy nagy teljesítményű 2,0 literes turbómotorral helyettesítik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért