Nem valami jó márkakereskedők lehettek azok, akik hagyták magukat elgázolni a Dominikai Köztársaságban egy Volvo XC60-as által, hiszen a kérdéses autó nem rendelkezett a feláras fejlett Pedestrian Detection funkcióval – ezt azért tudniuk kellett volna, hiszen a saját autójukról volt szó. Ráadásként ha az autó azt érzékeli, hogy a sofőr szándékosan ad gázt, akkor kikapcsolja a City Safety rendszert, azt feltételezve, hogy a volán mögött ülő ember tudja, mit csinál. A videó leírásával ellentétben mindkét, próbaképpen elgázolt úriember pár karcolást leszámítva jól van.

A Volvo most közleményt adott ki, amelyben arra kéri a márkakereskedőit, a jövőben mellőzzék az ilyen rögtönzött termékbemutatókat, mert ahogy azt a példa mutatja, sok olyan változó van, amivel a nem ehhez szokott emberek nem számolnak. Senki se tökéletes, a Volvo márkakereskedők se azok, csak őket erre emlékeztetni is kell…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!