Bearanyozott Touareggel engesztelik az arabokat az XL1 bemutatása után Bearanyozott Touareggel engesztelik az arabokat az XL1 bemutatása után

Mivel Katarban az arabok orra alá dörgölte a kőolaj-függőség végét beharangozó XL1-es tanulmányt a Volkswagen (amit 2013-ban sorozatgyártásban szeretne látni Ferdinand Piëch), gyorsan megpróbálja kiengesztelni őket. Valódi, 24 karátos arannyal díszített Touareg tanulmányt mutatott be.

A Volkswagen Touareg Gold Editionnél nem garasoskodtak, hanem az arab világban nagyon kedvelt fehér színt és valódi aranyat kombinálták. Nagyon drága mulatság lehet az autóval való parkolás, hiszen a koptatócsíkokon kívül az egyedi 22 colos felniket is bevonták a nemesfémmel. Az utastérbe is bőven jutott arany, ezen kívül még gyémánt varrású, krém színű bőrkárpit is hozzájárul a különleges hangulathoz.

Gyémántvarrás, kétszínű bőr, 24 karátos arany - luxus utastér Gyémántvarrás, kétszínű bőr, 24 karátos arany – luxus utastér

Magától értetődően a legnagyobb elérhető erőforrással, a négyliteres, V8-as turbódízellel szerelt példányt vettek kezelésbe a Volkswagen Excklusive manufaktúra dolgozói. Egyelőre nincs arról szó, hogy sorozatgyártásba kerülne a fehér-arany szabadidő-autó, de az elég vastag pénztárcával rendelkező vásárlóknak minden kérését teljesítik.

V8-as dízelmotor mozgatja a Gold Editiont V8-as dízelmotor mozgatja a Gold Editiont