Nagyon készül már az új Volkswagen Passat piaci bevezetésére a Volkswagen, egyfelől már hirdetik a típust, másfelől a gyártást is felpörgették. Várhatóan januárig három műszakban termel majd a Passat-gyártósor, de ennek ellenére most egy apró porszem került a gépezetbe. Úgy 2200 autónyi, amit a karácsonyi szünetben kell majd bepótolnia a munkásoknak.

Arról van szó, hogy a karosszériagyártó részlegben rosszul programozták be a hegesztést végző robotokat, így több száz (a nemhivatalos források szerint közel 700) karosszériánál nem a tervezett helyre kerültek a hegesztési pontok és varratok. Azért lehetett ilyen nagy a hiba, mert nem az összes autót ellenőrzik, hanem véletlenszerűen vizsgálnak egy-egy kész darabot, és mire kiderült, mi a hiba, már ennyi karosszéria áthaladt a kérdéses szakaszon. Mire sikerült a hibát beazonosítani és elhárítani, összesen 2200 autós kiesés keletkezett, ezt kell bepótolniuk a munkásoknak a jól megérdemelt pihenés helyett december végén. Nincs mód kijavítani a hibás karosszériákat, azokat mind bezúzzák és újra nyersanyag lesz belőlük. Az emdeni gyár második számú vezetőjét, a termelésért felelős igazgatót felmentették pozíciójából, a logisztikai vezetőt korkedvezményes nyugdíjba akarják küldeni és egy harmadik vezetőt is leváltanak majd. A Volkswagen hivatalosan nem kívánja megerősíteni ezt a hírt, amely a munkásokon keresztül látott napvilágot, csak apró problémáról beszélnek, amit idő közben már elhárítottak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!