Miután áprilisban kiengedték a börtönből, Carlos Ghosn tokiói lakásában házi őrizetben volt, kamerák segítségével figyelte a japán igazságszolgáltatás a szigorú feltételek betartását. Ezt úgy játszották ki, hogy karácsony alkalmából koncertet szerveztek a lakásba, a zenészek között pedig libanoni paramilitarista szervezet tagjai is voltak, akik a koncert után egy ládában kicsempészték az üzletembert lakásából. Ezt követően az oszakai Kansai repülőtérre ment a csapat, ahonnan egy magángéppel – a TC-TSR lajstromszámú repülővel – Isztambulba, onnan pedig egy másik géppel Bejrútba repültek, ahol hétfő hajnali 5:30-kor szállt le a gép. A libanoni külügyminisztérium közleménye szerint Carlos Ghosn francia útlevelével és libanoni személyi igazolványával lépett be az országba – jogszerűen lehetett két francia útlevele az üzletembernek.

Carlos Ghosn saját elmondása szerint politikai támadás és nem az igazságszolgáltatás elől menekült el – a 4 milliárd Ft-nyi óvadékát már biztos nem kapja vissza –, és mindent megtesz nevének tisztára mosásáért, erre azonban egyetlen lehetősége, ha visszatér Japánba és bíróság elé áll. Japánban csak a vádlott jelenlétében tartanak tárgyalást, így távollétében biztosan nem állapítják meg az ártatlanságát – igaz a bűnösségét sem.

Idő közben az Interpol hivatalosan is körözést adott ki Carlos Ghosn ellen, az illetékes libanoni minisztériumból közölték, hogy eleget tesznek ennek, mármint hogy elfogják és kikérdezik majd az illetőt. Azonban mivel nincs kiadatási egyezmény Libanon és Japán között, biztos nem fogják átadni Ghosnt a távol-keleti hatóságoknak. Törökországban hét személyt tartóztattak le annak tisztázása érdekében, hogyan utazhatott át az országon az üzletember, közülük négyen az érintett repülőgépek pilótái.