Már korábban megismerhettük a Porsche Panamera módosított megjelenésű változatát, a Frankfurti Autószalonon pedig ott lesz az a modell, amely az európai vásárlók elvárásainak megfelelő erőforrást kap: biturbó dízelt.

Jelenleg csak a 3,0 literes, V6-os dízel 250 lóerős/550 Nm-es változata kérhető a luxusautóhoz, de ezen most változtatnak a biturbó erőforrás megjelenésével. Ennek a teljesítménye 300 lóerő, maximális nyomatéka 650 Nm – a nagyobb erő miatt a végáttételt megnyújtották, de a rend kedvéért a nyolcfokozatú automatikus váltó első négy fokozatának áttételét rövidebbre vették. Az eredmény 6,8 helyett mindössze 6 másodpercig tartó 100-as sprint, és 244 helyett 259 km/órás végsebesség, miközben a szabványos átlagfogyasztás 6,5 l/100 km helyett 6,4 l/100 km-re csökkent. Az új dízeltől azt várja a Porsche, hogy a jelenlegi 15 százalékos dízel-arány jelentősen bővül majd Európában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!