Úgy tűnik, a Mercedes feladta a próbálkozást, hogy leválassza az S-osztályról a kupé karosszériát. Egykor SEC néven forgalmazták a kétajtós luxusautókat, majd CL-re váltottak, a legújabb autó tanulmánya egyszerűen S-osztályos kupéként fut.

Mármint forog, hiszen így prezentálják a Mercedes standon a jókora kupét, amely azért nincs olyan messze a sorozatgyártástól. Persze vannak látványos részletek, de hát az óriáskupén bőven van hely ilyesminek, és jellemzően a vásárlók elvárják és meg is tudják fizetni a különlegességet. Például szemöldök-szerű LED-es menetfényt kaptak a fényszórók, aztán hogy milyen érzelmet lát bele mindebbe a kedves vásárló, már maga fogja eldönteni.

Egy biztos, a gyár célja az volt, hogy autót alkosson, amelyben fiatalabbnak érzi magát a tulajdonos. Ha még azt is hiszi, hogy képes vezetni, akkor a 4,7 literes lökettérfogatú, V8-as biturbó motor 455 LE/700 Nm csúcsteljesítményét is próbálgathatja. Az S-osztály legokosabb felfüggesztését szerelték az autó alá, egyébként meg az aktív biztonsági rendszerek az autó előtti 500 méteres területet pásztázzák, hogy időben értesüljenek a bajról. Jövőre válhat valósággá a Mercedes S-osztályos kupé, és nem sokkal később már vászontetős kabrióként is elérhető lesz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!