Egy ausztrál újságíró tette fel a kérdést Dan Akerson-nak, a General Motors vezérigazgatójának, hogy elérhető-e lesz náluk az új Corvette Stingray, amire már hatvan éve várnak. Igennel felelt a kérdésre a főnök, és azt is hozzátette, hogy hamarosan számíthatnak erre. Ugyanezt a kérdést feltették Tadge Juechter mérnöknek, aki a fejlesztés irányítója volt. Ő már egy kicsit pontosított a főnök válaszán, mondván globális autóvá szeretnék tenni a Corvette-et, de még beletelhet néhány évbe, mire elkészül a jobb kormányos autó.

Ugyanerre a kérdésre Cue Tim Lee, a GM termelését, nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke megint mást válaszolt, mégpedig azt, hogy „Fogalmam sincs mit mondott (Akerson), de nem tervezzük jobb kormányos változat elkészítését. A Corvette Chevrolet, nem Holden, soha nem is lesz az.” Azt is hozzátette, soha nem volt ilyen tervbe véve, nem is foglalkoztak a kérdéssel.

A Corvette azért lehet világautó baloldali kormánnyal is, mert az Egyesült Királyságban és Japánban is lehet bal kormányos autókat használni a közutakon, amit a jelenlegi ausztrál szabályozás nem tesz lehetővé.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért