Ansar Ali a Caterham elhagyása után alapította meg a Zenos Cars nevű cégét, amelybe néhány korábbi lotusos kollégáját is bevette. Ezek után nem csoda, hogy minimális tömegű, maximális vezetési élményt nyújtó sportkocsin dolgoznak.

A január 9-12 között Birminghamben megrendezésre kerülő Autosport International kiállításon mutatják be a cég első autóját, a Zenos E10-est. Ennél a karosszéria lényegében egy alumínium gerinc, amelynek a hátuljára csatlakoztatják a motort és a váltót tartó segédvázat, a vezető és az utas pedig az ennek két oldalára rögzített, karbonból sütött „vályúban” utazik.

Mindössze 650 kg lesz a tömeg, a motor pedig egy, Ford-eredetű 2,0 literes, négyhengeres szívómotor 200 lóerő teljesítménnyel, amihez 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik. A 96 km/órás tempót mindössze 4,5 másodperc alatt éri el a Zenos E10, amelynek végsebességét a kevés fokozat korlátozza 217 km/órára – bár szélvédő nélkül ez is elég nagy tempó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!