Újabban egy kicsit megnyújtott modellciklussal dolgoznak a japán autógyártók, de a tíz éves modellciklus még náluk is nagyon hosszúnak számít. A Mitsubishi Lancer kompakt autó aktuális változata pontosan ennyi ideig lesz forgalomban, hiszen csak jövőre jön az új generáció.

Az új családi megjelenést magán viselő Outlander szabadidő-autóhoz képest egy kicsit módosítottak az X-arcon azzal, hogy a felső részen túlzásba vitt krómdíszítéssel kötik össze a fényszórókat; talán azért, hogy ennek a formai elemnek az eredetijét viselő Lada Vesta-tól könnyű legyen megkülönböztetni a japán ellenfelet. A Lancer még egy takaros kis mélyedést is kapott az oldalfalára, a felnik a legújabb divatnak megfelelően esztergált felületűek.

A formán kívül jelenleg nem rendelkezünk semmi információval a műszaki tartalomról, bár a Nissan és a Mitsubishi még 2014 végén megállapodást kötöttek arról, hogy közös műszaki alapra (a Renault-Nissan CMA építőkészlete) helyezik kompakt modelljeiket. Ebből következően a Nissan 1,2 és 1,6 literes turbós benzinese, illetve az 1,5-ös dízel alkothatja a motorválasztékot a következő Mitsubishi Lancernél. Az Evo valamiféle hibrid hajtást kap, a Sportback nevű ötajtós karosszéria gyengén szerepelt a piacon, várhatóan utód nélkül megszűnik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!