Már gőzerővel készül a Mazda új kompaktjának bemutatására, hiszen az legalább olyan rendhagyó lesz, mint a Skyactive technikás autó. A Metric együttes koncertezik majd New Yorkban június 26-án, amely során megismerhető lesz majd az újdonság – hivatalosan még nem erősítették meg, hogy a Mazda3-asról lenne szó, de nincs nagyon más újdonsága a márkának -, az eseményt pedig az új Xbox konzol használatával lehet majd követni.

De nem kell a jövő hétig várni az új Mazda3-as megismerésével, hiszen egy orosz Facebook oldalra már felkerült a végleges autót mindenféle álcázás nélkül mutató fénykép. Azon kívül, hogy az új Mazda6 stílusában rajzolták meg az újdonságot az is látszik, hogy az eddigihez hasonlóan ez is a kompakt kategória legnagyobbjai között lesz majd. Persze a tömeg jelentősen csökkenni fog, és a motorok is takarékosabbak lesznek; a kis motorok – 1,6-os benzines és dízel – utódlásáról csak a hivatalos bemutató után tudunk majd többet mondani. Az új, praktikus műszerfalat már korábban megmutattuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!