Noha hivatalosan még be sem mutatkozott, az izsnyevszki gyárban megindult az új Lada Vesta előszériájának gyártása. A sajtónyilvános eseményen a gyár csak félkész autókat mutatott, de miután a riporterek távoztak, lefényképezték az újdonság végleges változatát, a képek pedig felkerültek az internetre.

Januárban indult a nullszéria gyártása, jelenleg már az előszériánál tartanak és 49 autó van már kész. A tervek szerint folyamatosan készülnek majd az autók, amelyeken az üzem dolgozói gyakorolnak, és ezeket folyamatos tesztelésnek vetik majd alá. Először a felfüggesztéseket gyötrik, de jó pár példányt töréstesztnek vetnek majd alá. Mintegy 300 darab nullszériás Vesta készül majd, aztán szeptember 25-én ünnepélyes keretek között megindul majd az ügyfélautók összeszerelése.

A műszaki tartalomról annyi ismert jelenleg, hogy Oroszországban három erőforrással – a Lada saját fejlesztésű 1,6 literes (8 szelep 87 LE és 16 szelep 106 LE) és 1,8 literes (16 szelep, 114 LE) – kínálják majd az új limuzint, az exportpiacok számára pedig 1,6 literes Nissan szívómotort kínálnak majd. A már ismert lépcsős hátút nem sokkal követi majd a kombi, a további karosszériaváltozatok érkezése még bizonytalan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!