Újra egységes típus lesz világszerte a Honda Civic, leszámítva az eltérő végződéseket. Az angliai Swindonban továbbra is az ötajtós karosszériát gyártják majd, amelyet exportálnak majd például Észak-Amerikába is, erre pedig azért kerül sor, mert az autó megjelenése egyébként azonos a lépcsős hátú és a kupé változattal.

Hivatalosan még be sem mutatták a sorozatgyártású változatot, amelyet azonban megvadított tanulmányként (újra lesz Type R) és a védjegyhivatalba beadott képeken is láthattunk már, szóval túlságosan nagy újdonságot nem látunk a képeken. Nagy-Britanniában ugyanis már folyik a sorozatgyártás, az első autókat már be is hajózták az Egyesült Államok felé. A megjelenésen kívül a legnagyobb változást azt jelenti, hogy az 1,4-es alapmodellen kívül csak turbós motorokkal készül, az 1,0 literes (kb. 140 LE) mellett 1,5-ös (kb. 180 LE) benzines és 1,6-os dízel (120-160 LE) lesz választható. Noha már lefilmezték a Nürburgringen tesztelés közben, a 2,0 literes, 310 lóerős Honda Civic Type R piaci bevezetésére várhatóan csak fél-egy évvel az újdonság piaci rajtját követően kerül majd sor.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!