Februárban, az Új-Delhi Autószalonon leplezi majd le a Suzuki az új minijét a nagyközönségnek, az A:Wind elnevezésű tanulmányként megismert autóban nem csak az lesz az újdonság, hogy a jelenlegi Alto/A-Star-nál nagyobb lesz, de nevet is vált: Celerio néven forgalmazzák majd világszerte.

Most Indiában sikerült lefényképezni az autót egy sötét csarnokban fotózták épp; minden bizonnyal az új típus sajtó/katalógusfotóit készítik el a gyár megbízásából az itt látható képeken, a napfény hiányát erős fényszórókkal pótolják – így tényleg csak ott és úgy csillog majd a fény, ahogy az a legjobban kiemeli az új karosszéria vonalait -, a megfelelő hátteret meg zöld vászonnal, ahová aztán a számítógép segítségével kerül majd a táj.

A Suzuki Celerio-t világszerte a ma is használt, 1,0 literes háromhengeres benzinmotorral (68 LE) kezdik forgalmazni, és megtartják a váltókat is (5 fokozatú kézi, 4 fokozatú automatikus). Indiában a Maruti Celerio dízelmotort is kap majd, utóbbi az 1,3 literes négyhengeres megcsonkolásával létrejövő 2 hengeres turbódízel lesz – előreláthatólag 2015 végétől. A típus forgalmazása már 2014-ben megindul a főbb piacokon, így Európában is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!