Az Authentics nevű tanulmánnyal mutatta meg nekünk a Suzuki, hogyan is képzeli a Kizashi utódát, de nagyon úgy tűnik, ennél – sokkal – hamarabb megismerhetjük majd az SX4 Sedan-t követő kompakt limuzint, amelyet mindenféle álca nélkül fényképeztek le Indiában.

Elsőként a Maruti kezdi el majd gyártani az YL1 kódnéven fejlesztett autót, amelynek műszaki tartalmáról annyit tudni, hogy az aktuális Swift nyújtott padlólemezére épül, és kezdetben 1,4-es benzines (95 LE) és 1,3 literes dízel (90 LE) lesz majd választható – utóbbi változó geometriás turbót kap, és a vibráció csillapítása miatt hidraulikus motortartó bakokat. Mivel ez nem egy sportlimuzin, hanem egy jópofa családi autó, sokat szelídítettek az Authentics részletein, de különösen az SX4 Sedan ismeretében nagyon jól eltalálták az arányokat. A belső térben a Swiftből és az Ertigából ismerős kapcsolókat/alkatrészeket használják. A hírek szerint az autó közvetlen elődjénél mintegy 100 kg-mal lesz könnyebb. Egyelőre még azt se tudjuk, mikor fogják hivatalosan bemutatni az autót, a jövő év elején megrendezésre kerülő Új Delhi Autószalon látszik a legesélyesebbnek, és várhatóan a jövő év közepén indul majd meg az autó forgalmazása Indiában. Arról per pillanat nincs hírünk, Esztergomban gyártani fogják-e a Suzuki YL1-est.

fotó: Team BHP fotó: Team BHP

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!