Idén a Pforzheimi Egyetemmel szövetkezett a Hankook abroncsgyár, hogy új ötleteket merítsenek a hallgatók segítségével a fejlesztők. Az esseni tuningkiállításon már megmutatták az ötleteket, most pedig itt van a videó, amely bevetés közben mutatja az új abroncsokat.

A feladat az volt, hogy a terep és az időjárási körülmények változásához alkalmazkodó abroncsokat kellett megálmodni. A Boostrac klasszikus bütykös abroncs, amely képes összehúzódni vagy felfúvódni – előbbi esetben nagy tapadófelület, utóbbiban nagy kapaszkodási képesség jellemzi. Az Alpike télies útviszonyokra lett kitalálva, ennél nem csak a futófelületen megjelenő, extra tapadást biztosító minták jelentik az újdonságot, de a kerület növelésével mély hóban is képes biztosítani a továbbhaladást. A HyBlade esőgumi, amely malomkerékhez hasonló mintával és oldalsó evezőkkel rendelkezik. A közúton nincsenek olyan gyors és extrém átmenetek, ahol ezek az átalakuló abroncsokra szükség lenne, de ezek segítségével könnyen megvalósíthatóak olyan versenysorozatok, ahol az egyes szakaszok teljesen eltérő körülmények között zajlanak – akkor aztán kiderül, ki a legjobb sofőr.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!