Egy Honda autók javítására/versenyautók építésére specializálódott japán vállalkozás határozta el, hogy az autószervizét bemutatóteremmé fejleszti. A Type One Speedshop épületét a Torafu Architects tervei szerint alakították át.

Júliusban kapta az építésziroda a megbízást, szeptemberben már indult a kivitelezés, ami októberben be is fejeződött. A lehető legtöbb hasznos tér kialakítása volt a cél, és az, hogy egységes legyen a környezet. Ennek megfelelően nem csak az épületet, de például a szerelők szerszámait tároló szekrényeket is az építészek álmodták meg/készítették el.

Az autószerelő műhelyekre jellemző anyagokat használtak, beton, alumínium, szürkére festett csápos emelők. Az ügyfélvárót/tárgyalót ott alakították ki, ahol a versenyautókat és a kiszerelt motorokat tárolják, amelyek így egyedi hangulatot teremtenek a megbeszélésekhez. A kétszintes garázs teljes alapterülete mindössze 459 négyzetméter, amiből tényleg a maximumot hozták ki.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!