Nehéz sorsú gyermekkora volt Pasquale Corellinek, az olaszországi Monte Cassino közelében nőtt fel a második világháború idején, és csodával határos módon sérülések nélkül megúszta a szövetségesek bombázását – mintegy 1400 tonna robbanóanyagot vetettek be a tengelyhatalmak elleni küzdelem során ebben a csatában. „Emlékszem, a sziklák alá bújtam amikor jöttek az amerikai repülők és 1944 elején bombázták a monostort. Valamiért az egyik ok, ami életben tartott az volt, hogy arra gondoltam, egy nap majd nekem is lesz egy Rolls-Royce-om”.

Húsz évvel később a fiatalember Londonba költözött, ahol jégkrém-árusításba kezdett, azonban a hideg és esős időjárás miatt gyorsan csődbe ment vállalkozása. Ekkor Giorgio öccsének kezdett dolgozni, reggel fagylaltot készített, amit délután fagyisautóból árult. Tíz év után aztán a testvére átadta neki a vállalkozást. Ekkor azonban magánéleti válságba került, a felesége elvált tőle, és a vagyonmegosztás miatt el kellett adniuk a közös házat és egyéb ingóságokat.

Az újonnan jött pénzt azonban nem az ekkor már nehézségekkel küzdő vállalkozásába fektette, hanem megvalósította élete álmát: 1978-ban vásárolt egy ötéves, 20 000 mérföldet futott Rolls-Royce Shadow-t egy márkakereskedésből. Ezt követően egyenesbe jött az élete és a vállalkozása is, amelytől 1994-ben szabadult meg, és a bevételből vásárolta mostani éttermét. Időnként személyesen megy a nagybani piacra friss zöldségért és gyümölcsért, természetesen a Rolls-Royce-szal, hiszen nem azért vette azt, hogy a garázsban porosodjon. Ma, 36 év használatot követően 97 000 mérföldes futásteljesítménnyel rendelkezik az autó, amivel nagyjából évi 2000 mérföldet tesz meg Corelli úr.

Egy jóbarátja tartja karban az autót, ami zokszó nélkül teszi a dolgát, azonban hamarosan sor kerül az első komolyabb javításra. Újra kell fényezni a csomagtartó belsejét, mert a sok láda és doboz szállítás miatt a kerékjáratokról lepattogzott az aranymetál festék. Arra még véletlenül se gondol Pasquale Corelli, hogy praktikusabb járműre cserélje a Rolls-Royce Shadow-t, hiszen ez az élete álma.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!