Most már sajnálhatják azok, akik már kifeizették a Shelby GT500-asukat, de még nem vették át azt, hiszen aki most rendeli meg a gépet, és képes 2012 tavaszáig várni, az már 555 helyett 650 lóerős teljesítményű motorral kapja meg autóját.

Az 5,8 literes, alumínium V8-as erőforrás lényegében új fejlesztés, a főtengely kivételével minden alkatrész, így a blokk, a hengerfejek és a kompresszor is új fejlesztés. A nagyobb hűtőrácson keresztül az eddiginél több friss levegő tud áramolni a nagyobb hűtőhöz, az intercooler térfogata harmadával lett nagyobb. A 650 lóerős teljesítményhez 814 Nm-es nyomaték tartozik, meg 1746 kg-os saját tömeg.

Az erőátvitelben nagyobb teljesítményt elviselő tengelykapcsoló, karbon kardántengely, új váltó és hátsó híd található, mechanikus önzáró differenciálmű felár ellenében kapható. Kicsit megnyújtották egyébként a végáttételt, hiszen a bivalyerős motor még így is jobb gyorsulást tesz elérhetővé, a fogyasztásra azonban kedvezően hat ez a változás. Szintén üdvözlendő fejlesztés az alapáras Brembo fékrendszer, elöl hat dugattyús féknyergekkel, és új anyagú fékbetétekkel.

A 2013-as Shelby GT500-asról egyelőre annyit árultak el, hogy végsebessége 320 km/óra, a pontos gyorsulási adattal majd későbbi időpontban fognak szolgálni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!