A világ első autóját és még 70 autótörténeti ritkaságot tekinthetnek meg május 20-án este és május 21-én délelőtt azok az érdeklődők, akik kilátogatnak a budapesti Roosevelt térre. Carl Benz 125 évvel ezelőtt, 1886-ban szabadalmaztatta a világ első motoros, háromkerekű járművét, a Benz-Patent-Wagent, valamennyi mai autó ősét.

Az autózás 125. jubileumának állít emléket a VI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, ahol a Benz-Patent-Wagen korhű mása fogadja és indítja a mezőny több, mint 70, eredeti állapotában megőrzött veterán autócsodáját. A Csillagtúra mezőnyében számos autóritkaság is megtalálható majd, pl. a legendás sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL. A mezőny 2011. május 20-án, pénteken 20:30 órától érkezik a budapesti Roosevelt térre, majd május 21-én, pénteken 9:30 órától rajtol, hogy délután célba érkezzen a kecskeméti főtérre. További információk a www.mercedes-benz.hu/csillagtura weboldalon találhatóak.

Május végén Budapesten is megtekinthető lesz a világ elsőként szabadalmaztatott autójának másolata Május végén Budapesten is megtekinthető lesz a világ elsőként szabadalmaztatott autójának másolata