Idén ősszel a Shell rendhagyó kezdeményezéssel fordult minden hazai vezetőhöz arra kérve az autózás szerelmeseit, hogy osszák meg azt a különleges itthoni autós útvonalat, amelyet szerintük egyszer minden autósnak látnia kell. A Shell V-Power Nitro+ prémium üzemanyagok gyártójaként a Shell így kívánja valódi élménnyé tenni a vezetést az autósok számára és megmutatni, hogy a hazai tájakon való autózás semmi mással össze nem hasonlítható élmény. A versenybe nevezett utak a teljes ország előtt megmérettetésre kerültek, hiszen a honlapon bárki szavazhatott az általa legszebbnek tartott útszakaszra.

A felhívásnak hála számos emblematikus és sok-sok, a hétköznapi utazó számára talán kevésbé ismert útszakaszt is megosztottak a vezetők. Összesen 174 autós útvonal vett részt a versenyen. Közel 700 szavazattal hazánk legnépszerűbb útvonalának büszke birtokosa a Budapestről induló régi 7-es főút Velencére vezető szakasza lett. Nem véletlenül, hiszen ezen az úton végigautózva látható a gyönyörű Nagytétényi Kastélymúzeum, a közelben fekszik a Martonvásári Kastélypark és csodálatos rálátás nyílik Velencei-hegység mesés szőlőire. Szintén a legjobbak között végzett a motorosok körében is méltán népszerű Visegrád Nagyvillámra vezető izgalmas szerpentin, amely során lélegzetelállító látvány tárul elénk a Duna-kanyarra és természetesen a Visegrádi várra is. A hazai autósok voksaiból azonban az is kiderült, hogy a magyar vezetők nem csupán a célállomások nyújtotta különlegességek miatt szeretnek volán mögé ülni. Legalább ennyire fontos számukra, hogy az útszakasz adottságai milyen vezetési élményt kínálnak. Ezt látszik igazolni, hogy a tíz legtöbb szavazatot kapott út között szerepel például a népszerű rallyhelyszín; a Pécs-Orfű közti izgalmas vonalvezetésű útszakasz.

A Magyarország legizgalmasabb autós útvonala összeállításából természetesen hazánk legszebb természeti kincsei mellett elhaladó útjai sem maradhatnak ki. Ezt bizonyítja, hogy a legnépszerűbbek közé bekerült a Bükki Nemzeti Parkon áthaladó közel 40 km-es Felsőtárkány-Lillafüred útvonal, amely során nem csak a különleges erdőrészben, kőszorosban és egyedi panorámában gyönyörködhetünk, hanem vezetési tudásunkat is próbára tehetjük a számtalan hajtűkanyarban és meredek lejtőn. Szintén előkelő helyen végzett a Füzéri várhoz vezető árnyas, dimbes-dombos szerpentin, amely többek közt a bájos Pálháza és Füzérkomlós mellett vezet.

Magyarország tíz legizgalmasabb autós útvonala:

1. A régi 7-es út Budapestről Velencére tartó szakasza 2. A nagykanizsai Katonarétre vezető út 3. A Szentesről Kecskemétre vezető 451-es út 4. A visegrádi Nagyvillámra felvezető szerpentin 5. A siófoki Fő utca 6. A Pécsről Orfűre vezető út 7. A Salgótarjántól Ceredig vezető Salgó, Tarjányi és Zagyva út 8. A Bükki Nemzeti Parkon átvezető út Felsőtárkány és Lillafüred között 9. A Pálházáról Füzérkomlóson át Füzérrre vezető út 10. A pécsi TV-toronyba felvezető szerpentin

„Nagyon örülünk, hogy kezdeményezésünkkel sikerült ennyi embert megmozgatnunk, valóban számos gyönyörű, izgalmas, és sokak számára még ismeretlen útvonalra bukkantunk. Reméljük, hogy sokakat inspiráltunk arra, hogy Magyarország különleges helyeit autóval felfedezzék ” – mondta el a verseny kapcsán Juhász Péter, a Shell kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatója.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!