Javult az autók minősége a TÜV-Süd összesítése szerint, hiszen hosszú évek óta először csökkent az átlagos hibaszázalék, a 23,5 %-os hibaarány 1,4 százalékos javulás az előző évihez képest – annak ellenére, hogy a balesetmegelőzés érdekében szigorítottak a jogszabályokon, így több hiba miatt buktatják az autókat. Idén a legjobb autó a Mercedes SLK roadster, hiszen annak első (3 éves korban elvégzett) “Hauptuntersuchung”-ján mindössze 2,4 százalékos hibaarányt rögzítettek. A sereghajtó a Dacia Logan, 15,7 százalékos hibaaránnyal.

Az autók életkorának előrehaladtával fokozatosan előjön, hogy a megfelelő karbantartással megbízhatóbbak az autók. A 11 éves korcsoportban a Porsche 911 a legjobb (14,6 %), ezek az autók még ekkor is drágák, akik ezt veszik, azok megengedhetik maguknak a megfelelő szervizelést. Ellenben több olyan autó is van (Mercedes ML, Ford Galaxy/Volkswagen Sharan, Fiat Stilo), amelyek fiatal korukban még a lista elején szerepelnek, de 11 éves korukban már kikerültek a márkaszervizből, a tulajdonosaik pedig csak a legszükségesebb javításokkal próbálják életben tartani a kocsikat, így a megbízhatósági lista végére kerülnek. Összességében a 11 éves Mercedes ML produkálja a legtöbb hibát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!