A rétegmodellnek számító TT sportkocsi és A3 Cabriolet mellé érkezik hamarosan az MQB építőkészletet használó új Q3-as, amelynek próbagyártására hónapokon belül sor kerül, a tényleges sorozatgyártásig azonban az év végéig kell még várnunk. Azonban nem a Q3-as lesz az egyedüli szabadidő-autó, tehát nagy érdeklődésre számot tartó modell az Audi Hungariánál. Most bejelentették azt, hogy 2019-től készítik majd a kínálatban a Q3-as és Q5-ös közé illeszkedő, kupés megjelenésű szabadidő-autót a magyarországi gyárban.

Erről az autóról egyelőre nem sokat tudni, hiszen még nem is tesztelik a prototípusokat, de jól értesült források szerint a pár évvel ezelőtti TT Offroad tanulmány szériaváltozatáról lesz szó. Az Audi egyébként már 2015-ben kijelentette, hogy gyártani fogják a TT Offorad tanulmányt, csak aztán közbejött némi védjegy-vita, meg kellett vásárolniuk a Fiat Chrysler Automobiles konszerntől többek között a Q4-es név használatának a jogát. De nem ez lesz az egyedüli szabadidő-kupéja az Audinak, hiszen már jövőre megkezdik Pozsonyban az Audi Q8-as gyártását, azon a soron, ahol a Q7-es szabadidő-autó is készül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!