Az egyszerű, lépcsős hátú kisautóból igazi sportszedánt faragtak a formatervezők, miközben a lemezek alatt tulajdonképpen ugyanazt a technikát találjuk, és ami megegyezik a Yaris típussal. A Bangkoki Autószalonon mutatták be az új Toyota Vios-t.

Elsősorban a fejlődő országok piacait célozza a Toyota az újdonsággal, ami azonban csak azon érhető tetten, hogy 14,5 centis hasmagasságot alakítottak ki. Thaiföldön évi 130 000 autós kapacitással indul a gyártás, ebből 80 ezret a hazai piacon akarnak értékesíteni, a fennmaradókat pedig a világ 80 országába exportálják majd.

Kezdetben csak egyféle, 1,5 literes 109 lóerős négyhengeressel lehet megvásárolni az autót, a váltó 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy 4 fokozatú automatikus. Két légzsák és blokkolásgátló jelenti a biztonsági felszerelést, és ezen még extra pénzért se lehet változtatni, nincs se oldallégzsák, se  menetstabilizáló.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!