Ugyanaz, mégis más. A 17 centiméterrel megnyújtott tengelytávolságú Rolls-Royce Ghost ugyan tíz centivel még elmarad a normál Phantom hasonló értékétől, a motorja azonban jó száz lóerővel nagyobb teljesítményű. Konkurenciaharc nem lesz, hiszen aki igazi Rolls-Royce-ot akar venni, az jövőben is az alumínium karosszériás Phantomot választhat, nem a „hétköznapi” 7-es BMW-vel közösködik.

Az 5,56 méter hosszú Ghost EWB (ez a modell hivatalos jelölése) kifejezetten a távol-keleti piac igényei szerint készült. Európában a normál, illetve a később érkező kupé és kabrió változatokból számítanak jelentős eladásokra – a tulajdonos vezet – Ázsiában azonban még a kis Rolls-Royce is sofőrös autó. A 17 centis toldás megduplázza a hátsó lábteret, a panoráma üvegtető pedig rengeteg természetes fénnyel árasztja el a hátul helyet foglaló utasokat.

Megduplázták a hátsó lábteret a 17 centis nyújtással, és már-már utolérték a normál Phantom méretét Megduplázták a hátsó lábteret a 17 centis nyújtással, és már-már utolérték a normál Phantom méretét

Kína jelenleg a Rolls-Royce második legnagyobb piaca az Egyesült Államok után, még az idén további hárommal, 11 tagúra bővítik majd a kereskedőhálózatot.