A Volkswagen konszern még 1992. novemberében hozta meg a döntést arról, hogy az Audi márka új motorgyárát Győrben építik fel. A céget, az Audi Hungaria Motor Kft.-t 1993 februárjában alapították meg a Rába 100 000 négyzetméteres üzemcsarnokának átépítése után 1994 augusztusában indult meg a termelés, október 12-én kerítettek sort az ünnepélyes megnyitóra.

A mai napig 23,6 millió erőforrást és (1997 óta) 580 000 autót szereltek össze Győrben, és most folyik a bővítés, amely után még nagyobb lesz a jelenleg is a világ legnagyobb motorgyárának számító üzem kapacitása, és nem csak összeszerelést, hanem autógyártást is fognak végezni. Még az idén megindul az új, lépcsős hátú Audi A3-as készítése. A jubileum idejére időzítették a magyar kormánnyal kötött stratégiai megállapodás aláírását, ami Dr. Frank Reves, az Audi igazgatótanácsának tagja szerint „Új távlatokat nyit majd a jövőbeni együttműködésben”.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!