Kihangosító találhaó a hatalmas méretű hűtőrács mögött Kihangosító találhaó a hatalmas méretű hűtőrács mögött

A kék villogó nem alapfelszerelés, de várhatóan gyakori tartozéka lesz majd az Audi A8 Security-nek, hiszen gyakran állami vezetők védelmére vásárolják az autót.

Ha valaki épp politikailag korrekt módon választ magának egy Audi A8 Security autót, akkor a nyújtott tengelytávolságú karosszéria kényeztetését élvezheti, a sofőr meg a hatliteres, tizenkét hengeres erőforrás 450 lóerejével gazdálkodhat. Ha pedig politikailag inkorrekt környezettel találkozik a használó, bizton számíthat a 720 kg tömegű páncélozás védelmére.

Nem panaszkodhat a rossz munkahelyi körlményekre az A8 Security sofőrje. Tizenkét henger és 450 lóerő várja jobb lábának parancsait Nem panaszkodhat a rossz munkahelyi körlményekre az A8 Security sofőrje. Tizenkét henger és 450 lóerő várja jobb lábának parancsait

Az Audi munkatársai 450 munkaóra alatt építik be az autóba észrevétlenül a páncélozást, az ablakok tömege 300 kg, a fennmaradó részből 360 kg az alu karosszéria mögötti védelem, a maradék nyolcvan kilogramm az ajtómozgató motorok és az egyéb biztonsági rendszerek tömege. A hatalmas méretű hűtőrács mögé rejtették a hangosbeszélőt, az oxigénellátó a csomagtérben található.

450 munkaórával építenek be láthatatlan módon 720 kg-ot az Audi csúcsmodelljébe, hogy az megvédje utasait 450 munkaórával építenek be láthatatlan módon 720 kg-ot az Audi csúcsmodelljébe, hogy az megvédje utasait

Az autó egyébként padlógázon 7,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, kilőtt abroncsokkal legfeljebb 80 km/órás tempóval tud továbbszáguldani, és az Audi szerint 100 km-en mindössze 13 liter benzint fogyaszt. Akinél ez utóbbi érték esetleg még mindig politikailag inkorrektnek számít, annak hamarosan lesz egy, mindössze tíz litert fogyasztó motorváltozat is.