Sokan felháborodtak azt követően, hogy a rendőrség csak 500 złotyval és 6 büntetőponttal sújtotta a piros jelzés ellenére a kereszteződésbe hajtó, és balesetet okozó arany színű Lamborghini Aventador vezetőjét; azt a szabálysértést ugyanis nem büntették, hogy mindezt a buszsávban haladva követte el emberünk.

Ezzel kapcsolatban arra hivatkozik a rendőrség, hogy nincs bizonyítéka arra a szabálysértésre, mivel a nemrég telepített, buszsávot figyelő kamera egyelőre csak statisztikai célokat szolgál, most folyik a hivatalok közötti egyeztetés (rendőrség, közterület-felügyelet), hogy mikortól büntessenek ez alapján, és mivel rendőr nem látta az esetet, ezt nem vették figyelembe a büntetés kiszabásánál. Az, hogy videó is készült az esetről, a szerv szerint nem elég…

A Lamborghini jobb elejét kapta el a fiatal hölgy által vezetett Honda a Nowy Świat és Świętokrzyska utcák kereszteződésében, személyi sérülés nem történt. A japán autó valószínűleg totálkáros, a szuperautó menthető, de biztos nem lesz olcsó a javítása. Az autót reklám céljából bérelte a helyi Rolex-forgalmazó, ezért használhatta legálisan az USA-beli rendszámmal az olasz autót. Valószínűleg nem ilyen hírverésre számított.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!