December 24-én egy közlekedési balesetben megsérült egy páncélautó rakterének ajtaja Hong Kongban, de az biztonsági okokból egészen a cég központjáig hajtott ezt követően. Menet közben a nyitott ajtón át mintegy 1,2 milliárd Ft-nyi pénz szóródott az útra, a G4S cég szóvivője szerint a járművön utazó három biztonsági őr a vezetőfülkében, az előírásoknak megfelelően tette a dolgát. Csak a cégközpontban megállást követően derült ki, pontosan mi történt, ekkor azonban már késő volt.

Az autósok-gyalogosok elkezdték összeszedni a pénzt, volt, aki rögtön hatalmas kötegekben vette magához a bankjegyeket. Többen még a rendőrség kiérkezése előtt le tudtak lépni a helyszínről, így a páncélautóban maradt és a helyszínen összegyűjtött pénz számolása után kiderült: mintegy 493 millió Ft-nyi hiányzik.

A hatóságok azt kéri a bankjegyek összeszedőitől, hogy legyenek szívesek önként beszolgáltatni a pénzt, ha netán saját célra költik el azt, lopást követnek el. Egyedül a pénz szállítását megrendelő bank nem aggódik, őt kártalanítja majd a G4S…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!