Észak-Rajna Vesztfália tartomány nemrég három évre szóló megállapodást írt alá a BMW-vel, amelynek értelmében 1845 darab 318d Touring-ot lízingelnek a következő három évben, amelyekkel a járőrautókat váltják le. A politikusok és a BMW felelősei is nagyon örültek az üzletnek, maguk a rendőrök már nem fogadták kitörő lelkesedéssel az új autókat.

Túlságosan szűknek találják az autókat, amelyekben például nem tudják becsatolni a biztonsági övet, ha a fegyvertáska is rajtuk van. A jobb első ülésen utazó rendőrök arra panaszkodnak, hogy a középkonzol mellé szerelt rádió miatt a bal lábuk tele van kék-zöld foltokkal, mert beszálláskor mindig nekiütközik. Ráadásul eközben annak vezetékét is állandóan kitépik a helyéről, amit nem lehet egyszerűen visszadugni, ezen csak szervizben lehet segíteni. A mélyen lévő ülésre lehetetlenség teljes felszerelésben gyorsan be- vagy kiszállni, az ajtózseb túl kicsi a géppisztolynak, ezért ha szükség lenne rá, azt először elő kell szedni a csomagtérből.

A csomagteret is szűkösnek tartják, az úgy tele van pakolva, hogy lehetetlenség hátrafelé kilátni a belső tükör segítségével, ezért több felszerelést inkább a hátsó ülésre raknak át, aztán amikor arról van szó, hogy gyanúsítottat, vagy épp kollégát (kiképzés alatt álló rendőr) kell szállítani, megint pakolniuk kell. A rendőrség döntéshozói azzal védekeznek, hogy a BMW 3-as kombi megfelel a hosszú évek tapasztalatai alapján megállapított „minimális méret”-követelményeknek, az más tartományokban is rendszeresítve van, arról nem is beszélve, hogy a 21 millió eurós kiadással ez volt az anyagilag legkedvezőbb ajánlat. Észak-Rajna Vesztfália tartomány rendőrei azonban nem csak kritikát fogalmaztak meg a BMW 318d Touringgal kapcsolatban, azt is kiemelték, hogy az ülésfűtés gyorsan és hatásosan dolgozik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!