Hét évvel ezelőtt alapították meg a kifejezetten gépjárművek zálogosításával foglalkozó Auto Pfandhaus Sued elnevezésű céget, amely most eddigi működésének tapasztalatait egy táblázatban foglalta össze.

A lista első három helyén szereplő márka nem csak darabszámra, de hitelezési összegre is élen jár, nem meglepő módon a Porschékra fizetik a legtöbbet, a 911-esekért 15-50 ezer eurót adnak. Érdekes módon nem a legújabbak a legértékesebbek, a léghűtéses példányok ára folyamatosan emelkedik. Az autó elzálogosítását rövid távú pénzügyi nehézségek esetén – például nem fér hozzá időben lekötött pénzéhez – veszik igénybe, a zálogba adók 90 százaléka kiváltja autóját, csak a fennmaradó 10 százalékot árverezik el. A top 10-es listára ugyan nem fértek fel, de rendszeresen vannak Rolls-Royce, Maserati és Ferrari típusok is az Auto Pfandhaus Sued csarnokaiban.

A legtöbbször zálogba adott járművek

1 BMW 15% 2 Mercedes 11% 3 Porsche 8% 4 Audi 7% 5 Harley-Davidson 4% 6 VW 3% 7 veteránautók 3% 8 Jaguar 3% 9 Jeep 2% 10 egyéb motorkerékpárok 2%

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!