Szponzorált tartalom – A neves sport- és egzotikus autógyártó, az angol McLaren még szorosabbra kötötte partnerségét az olasz prémium gumigyártó Pirellivel, melynek célja, hogy a McLaren Sports Series modellekhez új, még jobb téli gumikat fejlesszenek ki, illetve felfrissítsék a gumiabroncs kiszereléseket.

A McLaren téli felnijei általában 14 küllős kovácsolt könnyűfémfelnik, melyekhez kiválóan illeszkednek a Pirelli MC Sottozero 3 téli gumik kombinálva a McLaren gyári guminyomás ellenőrző rendszerével – írja a gumiwebshop.hu

Nagy teljesítményű Pirelli téli gumik a Mclaren Sport Series családnak

A McLaren és a Pirelli mérnökei a Pirelli MC Sottozero 3 téli gumit közös erőfeszítéssel kifejezetten a McLaren Sport Series család – az 540C, az 570S, az 570GT és az új 570S Spider – számára fejlesztették ki.

Mindazonáltal a neves autógyártó csak a saját felnijeivel ajánlja az téli gumikat, ugyanis a kifejlesztés lépései és a hangolások során a felnik tulajdonságait is figyelembe vették. Természetesen az új autót készen felnire szerelt Pirelli téli gumikkal együtt szállítják le, így a tulajdonos egy egyszerű kerékcserével télen is teljes biztonságban élvezheti csúcsteljesítményű sportautóját. A speciális kovácsolt felniket egyébként olyan felületvédelemmel látták el, melyek legalább úgy ellenállnak a sónak, kavicsoknak és a hidegnek, mint a kiváló minőségű Pirelli abroncsok.

A McLaren elsődleges célja a járműveikhez még jobban illő téli gumik kifejlesztésével

Még azokban az országokban is, ahol a téli gumi használatot nem szabályozzák jogszabályi követelményekkel, a hideg és nedves időjárási körülmények között mindenképpen bölcs döntés a téli gumik használata.

A Pirelli MC Sottozero 3 téli gumiabroncsok “MC” jelzéssel vannak ellátva, és kifejezetten a McLaren sportkocsik és felnik jellegzetességeihez hangolták és fejlesztették, hogy téli körülmények között optimális tapadást és maximális kontrollt biztosítsanak az egyértelműen több veszélyt hordozó körülmények között.

A McLaren Aftersales igazgatója szerint minden egyes McLaren tulajdonos hozzáállásában elsőbbséget kellene élveznie annak, hogy az autókon mindig az időjárási körülményeknek megfelelő gumiabroncsok legyenek, főként ha egész évben élvezni szeretné – biztonságosan – nagy teljesítményű sport kocsiját. Ezért is fejlesztettek ki olyan téli gumikat a Pirelli segítségével, amelyek nemcsak az autókhoz, hanem a gyári téli felnik tulajdonságaihoz is tökéletesen illeszkednek, így is megkönnyítve a könnyű és egyszerű kerékcserék végrehajthatóságát, amikor a hideg idő megérkezik.

Mikortól ajánlja a McLaren a téli gumik használatát?

Carl Whipp Aftersales igazgató a Pirelli mérnökeinek javaslataira alapozva a Pirelli MC Sottozero 3 téligumik felszerelést akkor ajánlja, amikor a külső hőmérséklet már gyakrabban esik 7 Celsius (44 ° F) fok alá.

Ekkortól a téli gumik belső anyaguknak, futófelületi mintázatának és speciális szerkezetének köszönhetően sokkal biztonságosabbá teszik az autók használatát természetesen az élvezeti érték bármilyen mértékű csökkenése nélkül.