Amikor a General Motors bekebelezte a dél-koreai Daewoo konszern autógyártó üzletágát, hozzájutott annak összes típusához. A Matiz nevű miniautó első generációját elég gyorsan nyugdíjazta Európában, de Kínában csak ekkor indult az autó karrierje. Most újabb lökést kapott azzal, hogy az újonnan alapított Baojun márka alá sorolták be, és egyben fel is frissítették a megjelenését.

Nagy dolgokra nem kell gondolni, hiszen a megszokott szabadidő-autós körítést rakták rá. Körben fényezetlen fekete műanyag elemek, elöl-hátul ezüst betét, és ezzel már vége is a változásoknak. Még a szabadmagasságot se növelték meg, hiszen az már drága műszaki változtatásokat eredményezett volna.

A Baojun Yue Chi nevű minit 1,0 és 1,2 literes, a Daewoo-által kifejlesztett négyhengeres motorokkal kínálják, dömping áron. Az alapváltozat 1,4 millió forintnak megfelelő jüan, de a fullextrás kivitelért se kell többet fizetni 1,78 millió forintnyi jüannál. Ezzel a régi-új miniautó tökéletesen illeszkedik a Baojun 630-as szedán alá. A kettő között majd a 630-asból készített ötajtós jön majd hamarosan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!