Noha mifelénk teljességgel ismeretlen, a Nissan Altima mégis nagyon fontos autó, tavaly az Egyesült Államokban a Toyota Camry után ez volt a második legnagyobb darabszámban értékesített személyautó. Ennek megfelelően óvatosan nyúltak hozzá, például nem cserélték le négyhengeres turbómotorra a 3,5 literes V6-ost.

Az alapmotor továbbra is 2,5 literes négyhengeres 182 lóerővel, a hathengeres 270 lóerős, mindkettőhöz továbbfejlesztett, 40 százalékkal csökkentett belső súrlódású fokozatmentes automatikus váltó csatlakozik. Jelenleg ez a legtakarékosabb, nem hibrid hajtású középkategóriás autó az Egyesült Államokban.

Az utastérben igyekeztek jobb minőségű anyagokat használni, az első üléseket például a NASA útmutatásával készítették. Utóbbi azt jelenti a gyakorlatban, hogy azok ideális felfekvési felületet biztosítanak, a jobb véráramlás miatt pedig kevésbé fáradnak el az ott helyet foglalók. Szintén a kényelem növelése miatt kapott új, független multilink hátsó felfüggesztést az Altima. Valószínűleg töretlen népszerűségre számíthat az autó, hiszen az ára is stimmel: az alapváltozat 4,8 millió forintnak megfelelő dollárba kerül, a V6-osért legalább 5,6 millió forintnyi helyi valutát kell fizetni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!