Az Europcar UK Group rendelte azt a közvélemény-kutatást, amelyben azt próbálták kideríteni, a hölgyek hogyan viszonyulnak ahhoz a járműhöz, amivel a barátjuk megjelenik az első randevún. Először is muszáj megnyugtatni a férfiakat, hogy ugyan a válaszadó, 25-34 év közötti hölgyek 23 százaléka szerint fontos az autó, de ennél sokkal nagyobb szerepe van (49 %) annak, milyen szépen mosolyog a partnerük.

Az autókra visszatérve a kombi jármű az, ami nem nyerő választás; ezzel tisztában lehetnek a férfiak is, hiszen mindössze 1 százalékuk megy ilyen autóval első randevúra. A hölgyeknél a legjobb benyomást luxusautóval lehet kelteni (32 %), azon belül is a Mercedes márkát nevezték meg a legkívánatosabbnak. Ezen kívül a sportkocsik és a kupék is favoritok. A hölgyek negyede kedveli a tágas limuzinokat, a férfiak negyede sportkocsival jelenik meg az első romantikus együttléten.

Mercedes és kupé - a kecskeméti CLA mindent visz az Egyesült Királyságban Mercedes és kupé – a kecskeméti CLA mindent visz az Egyesült Királyságban

Földrajzilag is jelentős eltérést tapasztaltak a válaszadók megítélésében, az Egyesült Királyság keleti részén például mindössze a nők 16 százalékát érdekli, milyen autóval jelenik meg a férfi, addig például Londonban már 35 százalék az arány, a legmagasabb pedig az északkeleti régióban, ahol 44 százalék dönt a második randevú sorsáról az autó alapján.

Kombival nem lehet meggyőzni a szigetország hölgyeit egy második randevú lehetőségéről Kombival nem lehet meggyőzni a szigetország hölgyeit egy második randevú lehetőségéről

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!