Már a miniautók kategóriájába is begyűrűzött a szabadidő-autós körítés divatja, a Hyundai Grand i10 X nem a terepjárós, sokkal inkább a raliautós hatást próbálja közvetíteni, hiszen az indonéziai autókiállításon szereplő példánynak versenyfelnijei voltak.

Annyiból logikus ez a választás, hogy extra hasmagasságot nem kapott az európai Hyundai i10-estől a befejezésében eltérő mini, épp csak a kötelező fekete műanyag alsó borítást kapta némi ezüst feltéttel az első-hátsó lökhárítók tájékán. Ezen felül még két tenyérnyi fólia jelenti az eltérést a normál személyautóhoz képest, ezeket a C oszlopra ragasztják és azt a hatást hivatottak kelteni, mintha teljesen körbeérne az ablakfelület, azaz „lebeg” a tető. A Hyundai Grand i10 X mozgatásáról az 1,2 literes, 87 lóerős benzinmotor gondoskodik, amihez 5 fokozatú kézi kapcsolású váltó csatlakozik. Narancs, ezüst, piros és fehér színben kérhető a kalandos megjelenés.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!