Kínában már normál esetben is sofőrös autónak számít a Volvo S90-es, így nem csoda, hogy az ottani piac igényeire válaszul készítették el a még különlegesebb változatokat. Ezek közül a 12 centivel nyújtott tengelytávolságú S90 L karosszériát mi biztosan nem kapjuk meg, a jövőbeli tervekben csak az szerepel, hogy Észak-Amerikába fogják azt exportálni.


Ellenben az S90 Excellence nevű luxusbelső, amelynek egyedi ismertetőjele a Lounge Console, nálunk is megvásárolható lesz majd – kizárólag a T8-as hálózatról tölthető hibrid hajtással. Ez az autó csak háromszemélyes, mert az anyósülés helyén egy hatalmas képernyőt, fűtött cipőtartót és asztalt tartalmazó konzolt helyeznek el, a két hátsó ülés között pedig hűthető-fűthető pohártartókat találunk, szériafelszerelés az ide passzoló kristálypohár.

Az új csúcsmodellekkel egy időben azt is bejelentette a Volvo, hogy a Volvo S90-es gyártását Kínába viszik át, onnan fogják mindenfelé szállítani azt. A Volvo tervei szerint 2020-ban már évi 800 ezer autót értékesít majd, ezért van szükség a gyártás átszervezésére, például az új 40-es sorozatú modellek mind a belgiumi üzemben készülnek majd.

Vastag B oszlopot kap a Kína és Észak-Amerika számára készített 12 centivel nyújtott S90-es
Vastag B oszlopot kap a Kína és Észak-Amerika számára készített 12 centivel nyújtott S90-es

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!