A Hyundai Motor május 16-án jelentette be, hogy modellpalettájából 366 darabot bocsát a 2012-es Labdarúgó Európa Bajnokság szervezői, tisztviselői és vendégei, valamint egyéb felhasználók rendelkezésére a jövő hónapban, Lengyelországban és Ukrajnában megrendezésre kerülő sportesemény idejére.

A járműflottát ünnepélyes keretek között, a varsói Nemzeti Stadionban adták át, amely alkalommal a vállalat a 16 résztvevő csapat hivatalos buszát is bemutatta. Ezek mindegyikét az adott nemzet szurkolói által megfogalmazott, a csapatot buzdító szlogenek borítják, amelyeket a Hyundai „Legyen jelen a Hyundai-al” kampányának keretében küldhettek be a rajongók. A szurkolók gondolatait tavaly december óta gyűjtötte a Hyundai, a tizenhat győztest pedig május 7-én hirdették ki. „A labdarúgás dinamikus, izgalmas, szenvedélyes sport, és a Hyundai pontosan ezeket az érzelmeket kívánja közvetíteni ügyfelei felé” – mondta Terry Im, a Hyundai Motor Europe elnöke. „Már csupán néhány nap van hátra a bajnokság kezdetéig, ezért a járművek átadása meghatározó mérföldkő a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság előkészítésében. A divatos, megbízható és kényelmes járművek elismerten kiváló, globális gyártójaként a Hyundai maga is hozzájárul a bajnokság sikeres lebonyolításához azáltal, hogy minőségi közlekedési megoldásokat biztosít a csapatok, a tisztviselők és a vendégek számára” – nyilatkozta Guy-Laurent Epstein, az UEFA Events SA marketing igazgatója.

A következő hónapban kezdődő, 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit a következő modellekkel támogatja a Hyundai: Equus, Genesis, ix55, Santa Fe, ix35, i40, Sonata, Elantra és az új generációs i30. Mindezeken felül a Hyundai több mint 200 darab H1 kisbuszt is a szervezők rendelkezésére bocsát. Az Equus és a Genesis a Hyundai felsőkategóriás, hátsókerék-hajtású zászlóshajói. Az új generációs i30 pedig a Hyundai legnépszerűbb európai modelljének új kiadása. A fenti modelleken kívül az i40, a Hyundai európai modellkínálatának zászlóshajója is részt vesz a programban. A 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság június 8-án veszi kezdetét, a döntőt pedig július 1-jén játsszák. A Hyundai a 2012-es Labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos autóipari partnere. Az autógyártó 2000 óta támogatja az UEFA Európa-bajnokság eseményeit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!