Két évvel ezelőtt mutatkozott be a Scuderia Cameron Glickenhaus műhely harmadik alkotása, az SCG003-as, azonban egészen mostanáig csak versenyautóként (C, azaz Competizione) létezett, és indultak vele különféle bajnokságokban. A 2017-es Genfi Autószalonon mutatkozik be az SCG003S, azaz Stradale közúti változat, amelyet már forgalomba is lehet majd helyezni.
scg2
Egy 4,4 literes, 750 lóerős V8-as kerül a karbon vázas, karbon karosszériás autó motorterébe, kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre és végsebessége becsült 350 km/h. A legjobban kanyarodó közúti autónak ígérik az SCG003S-t, amely 2G-s keresztgyorsulást tud elérni – ez a lényegében változatlanul hagyott versenyautó-aerodinamikának köszönhető. Az SCG003S jövő nyártól lesz megvásárolható, a vételár nem ismert, de azt már elmondták, hogy rengeteg egyedi igényt ki tudnak majd elégíteni a gyártás során, tehát biztos nem lesz olcsó.

scg3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!